Povestea Mihaelei, stewardesă WIZZ Air: Primul interviu, primul succes

Povestea Mihaelei, stewardesă WIZZ Air: Primul interviu, primul succes

Există ceva magic care se întâmplă la Academia Vreau să fiu Stewardesă. Acel ceva, unic, ce nu poate fi replicat, oricât ai încerca, oricâte cursuri de însoțitori de bord continuă să apară pe piața din România. Conexiunea minunată care se creează între noi și cursanți știu că e combustibilul care ne face ca, după aproape 11 ani de activitate, să continuăm să oferim aripi cu același entuziasm ca în prima zi.

Cursanta noastră Mihaela, cu zâmbetul ei perfect și energia caldă, doar vine să ne reamintească de acest lucru. Ne-a intrat la suflet din primul moment în care a intrat pe ușă în sala de curs a Academiei Vreau să fiu Stewardesă și acolo a rămas. La scurt timp, ne-a dat vestea cea bună: primul ei interviu la compania aeriană WIZZ Air devene și prima reușită. Azi, Mihaela deja este de un an stewardesă în cadrul companiei aeriene WIZZ și ne împărtășește povestea drumului ei în lumea aviației. 

  • Cine este Mihaela și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Mihaela este o fată foarte ambițioasă, descurcăreață și totodată foarte sensibilă, respectuoasă și mereu dispusă ofere ajutor. Îi place pună suflet în tot ceea ce face și culeagă roadele muncii ei. A activat timp de 10 ani în ansamblul de dansuri din Moldova, iar mai apoi a fost profesoară de dans pe o perioadă scurta, înainte de a hotărî se mute în Marea Britanie.

  • Cum ai activat în tine "microbul" zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Pentru că sunt o fire foarte emotivă și entuziasmată, când am zburat pentru prima data am fost emoționată. Văzând stewardesele cu groomingul perfect, părul prins în coc, buzele roșii și un zâmbet minunat, de întâmpinare caldă, mi-am spus: "Dacă voi schimba vreodată jobul, acesta va fi următorul meu job". Am asociat stewardesele cu dansatoarele, cu postura lor perfectă, uniforma și groomingul.

Am început să visez cu adevărat la acest job mulți ani mai tîrziu și am și hotărât să fac ceva în legătură cu această dorință. Știam că se vă întâmpla într-o zi, dar cum, încă nu știam. Credeam că am prea multe lucruri de îmbunătățit pentru a ajunge să fiu stewardesă, că nivelul meu de limba engleză trebuie îmbunătățit, cât despre ce concret trebuie să fac pentru a merge pe aceasta cale, urma să aflu curând.

  • Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Prietena mea, care deja era stewardesă, mi-a spus că a făcut un curs de pregătire la București, la Academia" Vreau să fiu stewardesă" care a ajutat-o mult. Fetelor, vă sunt nespus de recunoscătoare, cursul vostru m-a ajutat și pe mine. Nu îmi vine să cred că zbor printre nori!

  • La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

Compania Wizz Air a fost prima companie la care am avut interviul, la care am fost acceptată și pentru care lucrez în prezent.

  • Cum a decurs interviul cu compania aeriana Wizz Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Interviul a decurs în câteva etape, exact așa cum am fost pregătită la Academie. Doar ultima probă a fost combinată, jocul de rol cu interviul final. După ce am avut jocul de rol, mi-au mai fost adresate câteva întrebări. Eram atât de emoționată și stresată, încât îmi părea că nici nu răspund la ce am fost întrebată.

Mi-am spus în sinea mea: "Mihaela, relaxează-te, ai cea mai buna pregătire, ai calitățile necesare, ești așa cum așteaptă ei, doar continua să zâmbești și răspunde cu încredere, totul o să fie bine!"

A doua zi dimineața am primit răspunsul afirmativ. Eram nespus de bucuroasa și încântată.

  • De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Consider că recrutorii au fost impresionați de pregătirea mea și de entuziasmul meu pentru zbor, de faptul că înțeleg responsabilitatea pe care mi-o asum alegând acest job și că sunt gata să învăț și să aplic toată informația și instrucțiunile primite.

Am avut o atitidine pozitivă și un zâmbet cald pe tot parcursul zilei de interviu, iar atunci când nu mi-a fost ceva clar, am întrebat de câte ori a fost nevoie.

  • Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregătitor la Academia Vreau sa fiu Stewardesa? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu?

Datorez toată recunoștință și mulțumirea echipei "Vreau să fiu stewardesă" pentru pregătirea lor la cel mai înalt nivel.

Această pregătire completă m-a ajutat să mă descurc cu toate etapele interviului și faptul că știam la ce să mă aștept a contat enorm. Chiar și așa, cunoscând toate etapele, am avut emoții maxime, nu pot să îmi imaginez cum era să fie fără pregătire. De aceea, sfatul meu pentru toți cei care vor să aplice pentru jobul de însoțitori de bord, este să aibă parte de o pregătire bună înainte de a aplica. Pregătirea vă va ajuta să fiți mai relaxați în timpul interviului, mai calmi și mai concentrați.

  • Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Atitudinea pozitivă și zâmbetul contează mult!

  • Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă :)

Dragă Anca și Iulia, sunteți minunate, extraordinare. Ceea ce faceți este superb, continuați să o faceți. Cursul vostru este la un nivel înalt, cred că sunt de acord și toți colegii mei cu ceea ce spun. Vă mulțumesc din suflet și vă doresc succese în ceea ce faceți cu atâta dragoste. Vă iubesc și vă sunt recunoscătoare că datorita vouă acum port uniforma roz și zbor cu încredere printre nori!

La Academia Vreau să fiu Stewardesă te pregătim să treci cu succes interviurile cu marile companii aeriene. Vino la cursuri și fii cel mai bun candidat! Următoarele cursuri ale Academiei Vreau să fiu Stewardesă:
  • Cursul English for Cabin Crew - singurul curs de limba engleză din România care îți pregătește engleza pentru interviurile cu companii aeriene. La acest link ai toate detaliile
  • Poți alege o sesiune de private coaching cu unul din trainerii noștri, pentru a merge cât mai bine pregătit la interviu. Aici ai detaliile.

 

Înapoi la blog

Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!