Povestea Evei, fostă cursantă, stewardesă Emirates

Povestea Evei, fostă cursantă, stewardesă Emirates

Eva ne-a cucerit din momentul în care a intrat pe ușa Academiei Vreau să fiu Stewardesă. Elegantă, cu o ținută impecabilă și un zâmbet perfect, Eva reprezenta candidatul perfect pentru orice companie aeriană. Știam din prima zi de curs că în cel mai scurt timp după finalizarea pregătirii, Eva va îmbrăca uniforma de stewardesă și își va trăi visul, exact așa cum plănuia. Acest lucru s-a și întâmplat, iar primul ei interviu, cu compania aeriană Emirates, a fost și primul ei succes în lumea aviației. Azi Eva este deja de mai bine de 6 luni în Dubai și ne zâmbește în cea mai frumoasă uniformă.
  • Cine este Eva și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

În viață am căutat mereu situații sau contexte ieșite din comun, tocmai pentru a mă autodepăși și pentru a mă provoca. Sunt o persoană rațională, plină de neprevăzut, dar întotdeauna empatică față de oamenii din jurul meu. Dragostea față de propria persoană constă în ceea ce alegi să faci în viața de zi cu zi, dar și în persoanele pe care le ai alături de tine. Și de aici a început marea schimbare: Aviația. Și de aici totul este istorie.
  • Cum ai activat în tine "microbul" zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Monotonia nu mă caracterizează. Am visat mereu la o meserie cu greutate, care să-mi ofere șansa de a-mi pune în practică spiritul critic, carisma, dar și puterea de adaptabilitate. Mi-am dorit să descopăr noi culturi, țări și obiceiuri. Călătoritul înseamnă pentru mine mai mult decât o experiență sau un prilej de relaxare. Prin călatorit ajungi să te cunoști mult mai bine și să-ți schimbi radical perspectiva asupra multor aspecte. De mică am admirat însoțitorii de zbor, pentru eleganța și reziliența de care dau dovadă. În timpul facultății, și-a făcut timidă loc în mintea mea ideea de a deveni însoțitor de zbor. Mi-am dorit să schimb ceva, să cunosc mai mult, să trăiesc adrenalina zborului și să scriu despre destinațiile pe care aveam să le văd.
  • Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Orice vis devine realitate în momentul în care pui în practică ceea ce vizualizezi cu mintea. De asemenea e nevoie de multă ambiție, răbdare și seriozitate pentru a atinge ceea ce îți dorești. Astfel, am alcătuit un plan, fiind pregătită și pentru situații neprevăzute. Am început să mă pregătesc individual, să fac mult research și să caut compania aeriana care mi se potrivește cel mai bine. Știam că vreau să plec din țară, dar aveam să aflu la cursul de la Academia ,,Vreau să fiu Stewardesă’’ faptul că o companie arabă ar fi cea mai potrivită personalității și modului meu de a fi.
Studiul individual este foarte important, dar secretele aviației le-am aflat de la Iulia și Anca, cărora le voi fi mereu recunoscătoare pentru deschiderea și încrederea pe care mi le-au oferit.
  • La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

Am participat la un singur interviu pentru compania aeriană Emirates. Următoarea zi după interviu am primit mult așteptatul ’Golden Call’.
  • Cum a decurs interviul cu compania aeriana Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Am susținut toate probele interviului de angajare într-o singură zi. Îmi aduc aminte că a fost o zi foarte lungă și plină de suspans și emoție. Atunci când ceva este menit pentru tine, se va întâmpla, nu trebuie să forțezi procesul. Exact acest sentiment l-am avut în acea zi. Îmi auzeam numărul de candidat după fiecare probă, ceea ce însemna ca treceam mai departe. Deși am fost foarte emoționată în acea zi, am avut alături de mine încrederea de sine și liniștea interioară.
Cea mai dificilă probă mi s-a părut proba de grup, deoarece trebuie să faci echipă cu o mână de oameni pe care abia i-ai cunoscut. Apoi, trebuie să rezolvați un task într-un timp foarte scurt. Este foarte important limbajul trupului, dar și modul în care interacționezi cu colegii de echipă. Recrutorul vede și aude tot, iar de cele mai multe ori nici nu știi exact ceea ce analizează.
  • De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Încrederea de sine. Body language-ul. Grooming. Da, acestea cred că sunt cele mai importante elemente. Și, originalitatea, modul în care te exprimi este unic, așa că nu am încercat să epatez sau să-mi schimb modul de a fi. Fii tu. Asta este cheia succesului.
  • Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unui curs pregătitor la Academia Vreau sa fiu Stewardesa? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu?

Recomand cu drag cursul de pregătire de la Academia ,,Vreau să fiu Stewardesă”. Vei simula toate probele de interviu și vei avea parte de o experiență unică de cunoaștere. Iulia și Anca sunt atât de dedicate pasiunii lor, încât n-ai cum să nu te îndrăgostești și mai mult de domeniul aviației.
Cu ajutorul acestui curs mi-am identificat și mai bine punctele forte, am întâlnit oameni faini și mi-am testat cunoștințele. Iulia și Anca ne-au ,,șlefuit” pe fiecare în parte, iar în două zile, datorită procesului de învățare, am scos la iveală cea mai bună versiune a noastră. 
  • Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Meseria de însoțitor de bord nu este una ușoară, dar este fascinantă. Fără sacrificii nu prea există recompensă. Trebuie să fii răbdător, versatil, iubitor de oameni și plin de curaj. De asemenea, un strop de nebunie nu strică! Azi ești pe un continent, următoarea zi călătorești pe un altul. Trebuie ca timpul să treacă în favoarea ta și să nu lași stresul să te acapareze. Fii tu și fă acest job doar până în momentul în care îți este benefic. Echilibrul este cel mai important element, iar grija de propria persoană joacă un rol foarte important. În momentul în care ești în cea mai bună formă a ta, poți să fii și un însoțitor de bord fără reproș. A fi însoțitor de bord înseamnă să fii capabil să îndeplinești atâtea roluri deodată, iar să ai grijă de sute de oameni la fiecare zbor, nu este o treabă ușoară. 
  • Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă :)
Dragele mele, vă îmbrățișez cu dor. Fără experiența trăită alături de voi, nu aș fi reușit să ajung atât de departe. Iulia și Anca sunt mai mult decât mentori, profesori, sunt oameni cu suflet cât o mie. Căldura cu care își predau cursurile și sclipirea pe care o au în privire atunci când vorbesc despre aviație sunt contagioase. Le recomand din tot sufletul, mai ales pentru că sunt oameni sinceri, cu har și bunătate, calități foarte rare în ziua de astăzi.
La Academia Vreau să fiu Stewardesă te pregătim să treci cu succes interviurile cu marile companii aeriene. Vino la cursuri și fii cel mai bun candidat! Următoarele cursuri ale Academiei Vreau să fiu Stewardesă:
  • Cursul English for Cabin Crew - singurul curs de limba engleză din România care îți pregătește engleza pentru interviurile cu companii aeriene. La acest link ai toate detaliile
  • Poți alege o sesiune de private coaching cu unul din trainerii noștri, pentru a merge cât mai bine pregătit la interviu. Aici ai detaliile.
Înapoi la blog

Te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord!

Academia Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții un job în aviație în cel mai scurt timp. Alege unul din serviciile sau cursurile noastre și pregătește-te să fii cel mai bun candidat la interviuri!